Hur du kan använda din mobil som främsta verktyg i sajtbyggandet till en ny hemsida

Allt fler hemsidor blir idag mobilanpassade. Eftersom 40% av alla som surfar på internet använder sig av just mobiltelefoner är detta en välkommen trend. Vill du gå steget längre är det faktiskt också möjligt att skapa din hemsida med hjälp av telefonen. Flera företag som använder sig av färdiga mallar erbjuder denna tjänst till sina kunder och ett av dessa är Webnode. De och de andra företagen som erbjuder denna möjlighet tillämpar ofta så kallad dra-och-släpp-teknik. Du som bygger din hemsida drar exempelvis en bild från menyraden och släpper den där du vill ha den.

shutterstock_384717661Fördelar och nackdelar

Fördelarna med att använda sig av färdiga mallar, att bygga sin sida via mobilen och att använda sig av dra-och-släpp-metoden är att det är väldigt enkelt och du behöver inte anlita en webbyrå. Vilka är då nackdelarna? Är sidan sökmotoroptimerad? Vet du hur du väljer ut färger, typsnitt och bilder samt placerar ut innehållet för att det både ska vara användarvänligt och fånga besökarens intresse? Många men väldigt viktiga frågor. För att din sida ska bli så bra som möjligt behöver du en bra smartphone, jämför Iphone 5 och 6 på nätet samt andra modeller för att hitta en som tilltalar dig.

Ta reda på vad som ingår i tjänsten

Innan du bestämmer dig för att bygga en hel sida själv från grunden är det alltså bra att ha lite kunskap. Kanske kan ett alternativ vara att låta en byrå bygga en sida i exempelvis WordPress som du sedan själv kan administrera och uppdatera. WordPress är ett av de mest använda verktygen i världen för att skapa en hemsida och den är väl anpassad för mobiler – både för dig som läser och för dig som bygger. En populär tjänst är One.se som erbjuder billiga hemsidor som du kan sköta via telefonen. Systemet bygger på WordPress och i det billigaste paketet ingår bland annat en domän och en databas.