Privata hemsidor förr och nu

Private websites then and nowOm du vill ha roligt en stund på Internet ska du ta och söka på bilder gällande designen och funktionerna på de första hemsidorna som kom ut på nätet. Detta gäller både privata hemsidor och de som skulle representera ett företag. Är du då den som är ung och inte var med på den tiden då det hela började, så kommer du garanterat att gapskratta och fundera på vem som egentligen skulle vilja ha en sådan sida på nätet. Nu beror det naturligtvis på att tekniken inte var lika avancerad på den tiden, utan det du ser var faktiskt det senaste och modernaste som kunde skapas på den tiden.

Något du faktiskt bör tänka på är att de flesta av dessa sidor skrevs av de som skapade dem i ren html-kod, med enbart programmet anteckningar som hjälpmedel. Om du tänker på det sättet, kanske du som idag skapar hemsidor på nätet med olika program, inte har någon som helst aning om hur det går till att koda sin egen hemsida och hur mycket kunskaper som egentligen måste finnas när du ska göra det på ett effektivt sätt med bra resultat. Numera behöver du som ska skapa en hemsida inte tänka mycket på det om du inte vill.

För alla de som idag skapar hemsidor på nätet finns det väl utvecklade verktyg för detta. Här talas det då om alla de så kallade CMS-systemen som har dykt upp på marknaden. Här kommer du att kunna köpa ett helt färdigt tema, och egentligen är det i ett grafiskt användargränssnitt bara att skapa fler undersidor, samt lägga in de bilder och den text som du vill ha på din privata hemsida. Dessa system är så bra och så effektiva, samt säkra, att de idag används till både privata hemsidor och till många av de du finner som representerar de stora företagsjättarna.