Vad kan du skriva på en privat hemsida

write on a private websiteEgentligen finns det inga regler och gränser för vad du kan skriva på din egen privata hemsida på nätet. Här kommer du att kunna behandla i stort sett vilka ämnen som du själv vill. Det går helt fritt att skriva om dig själv och ditt liv, din resor och allt annat rörande din familj. Du kan även skriva om vad du tycker om olika saker samt informera andra människor om hur det går till att utföra olika saker i livet. I det fallet så kommer det egentligen bara att finnas några få saker som du måste tänka på och som kommer helt naturligt hos normalt funtade människor.

Det första kommer då att bli att du för en god ton på nätet. Det är något som har fått namnet “Netikett”, vilket i stora drag betyder att du inte ska skriva obscena och otrevliga budskap på din hemsida. En annan sak som du också ska tänka på är att inte fara med falsk information, eller information som är kränkande mot allt det som klassas som fysiska personer i samhället. Naturligtvis kommer även detta att innebära allt som rör rasistiska budskap och olaglig information om hur du exempelvis skapar en bomb på bästa sätt. Allt detta är dock helt naturligt för de flesta människor och något som alla redan förstår.

Hur som helst så finns det faktiskt ytterligare saker som du enligt lag inte får göra om du enbart har en hemsida som ska klassas som privat. Nu är detta något som inte många bryr sig om och samtidigt heller inte tänker på. Det är då att du inte får erbjuda produkter och tjänster på denna sida, och du får faktiskt inte heller driva en av de många populära affiliatesidor som genererar pengar vid klick utan att vara den som även är ägare av ett företag. De reglerna kommer då att falla under Skatteverket, vilka inte får någon skatt på intjänat kapital.